Camera Mundo - Independent Film Festival - Edition Brasil

Camera Mundo Program zondag

kleur thema paarsZondag 28 juni / 16:00 – 17:45u / Venster 3

Severinotauro
Fictie - 4’
Andre Bernardo e Daniel Valença / 2009 / Recife
dvalenca@gmail.com
Q&A

poster Severinotauro posterDeze korte film speelt zich af in de binnenlanden van het Noordoosten van Brazilië, waar een koe zijn kudde op een dwaalspoor brengt en wordt overreden door een auto.

In the hinterlands of the northeast of Brazil, a semi-arid region where much of the population is hungry, a cow leads astray of his flock and gets hit by a car.
Daniel en André Valença zijn aanwezig voor Q&A

Cidadão Boilesen
Documentaire - 93’
Chaim Lifewski / 2009 / Rio de Janeiro
contato@cavideo.com.br

Cidadao BoilesenDoor het leven van Henning Boilesen, een Deen die genaturaliseerd is in Brazilië, laat deze documentaire de periode van het militaire regime zien in de jaren ’60 en ’70 in Brazilië. Boilesen speelt een belangrijke rol bij het steunen van het militaire regime en de schending van de mensenrechten en stond bekend als een gruwelijke man die toekeek hoe anderen gemarteld werden. De documentaire richt zich op de economische en politieke link tussen zakenlui en militairen in deze periode.

Through the amazing life of Henning Boilesen, the documentary reveals the political and economical link between businessmen and military men in the fight against the resistance during the military dictatorship in Brazil.