Camera Mundo - Independent Film Festival - Edition Brasil

Camera Mundo Program zaterdag

kleur thema groenZaterdag 27 Juni / 18:15 – 19:30u. / Venster 2

Fénatismo
Experimenteel - 2'12"
Felipe Pereira Barros / 2008 / São Paulo
felipepereirabarros@hotmail.com

Geloof vermengd met waanzin kan niet worden gereflecteerd. De verwarring in deze film weerspiegelt een staat van trance, verergerd met de effecten van beeld en geluid.

Faith edging madness cannot be reflected. The confusion shown in this video shows a state of trance, aggravated by the effects of editing the images and audio.

Igbadú, Cabaça da Criação
Documentaire -15’
Carla Lyra / 2007 /Jaboatão dos Guararapes
carlalyra@yahoo.com.br

Igbadu cabaca da criacaoHet heilige en het universele staan altijd dicht bij elkaar. Ze zijn beide een onderdeel van creatie. In Brazilië wordt deze associatie uitgedragen met muziek, een van de belangrijkste manifestaties van de Afrikaanse cultuur. Voor muzikanten is het creatieve proces geaard in een poëtische realiteit waar verhaallijnen, mythen en geloof samenkomen. De mythe van de Cabaça is een link tussen Pernambuco’s lokale muziek en zijn Afrikaanse oorsprong.

The sacred and the universal are always intimately connected. They both invoke the idea of creation. In Brazil, this association has survived through music, one of the richest manifestations of African culture.

Iauaretê – Cachoeira das Onças
Documentaire  - 55’
Vincent Carelli / 2006 / Amazônia
maricorrea24@gmail.com / videonasaldeias@videonasaldeias.org.br

In ‘Iauaretê, waterval van de jaguars’, besluiten de Tariano indianen uit het noordwesten van de Amazone om hun cultuur vast te leggen voor de generaties van de toekomst.

In ‘Iauaretê, waterfall of the jaguars’, the Tariano Indians, of the North-Western Amazon, after decades of missionary catechism, decide to make a cultural record for future generations.