Camera Mundo - Independent Film Festival - Edition Brasil

Camera Mundo Program vrijdag

kleur thema geelVrijdag 26 Juni / 18:15 – 19:30u / Venster 1

Cidade de Plástico
Documentaire - 7’32”
Liliane Sena / 2008 / Salvador
jean@cipo.org.br

cidade de plasticoIn de buitenwijken van Salvador is een oud kamp van de Landloze Arbeidersbeweging (MST) veranderd in een wijk, gebouwd van stukken hout en plastic zakken. Het 8-jarige meisje Denise neemt ons mee op bezoek bij een aantal van de bewoners van de wijk. 

In the suburbs of Salvador, a former settlement of the Landless Labourers Movement (MST) slowly transformed in a neighbourhood built of pieces of wood and plastic bags. The 8-year-old girl Denise, takes us around to meet a few of its inhabitants.

Priara Jõ - Depois do Ovo, a Guerra
Documentaire - 15’
Komoi Panará / 2008 / Parque Indígena do Xingú
olinda@videonasaldeias.org.br

Panará kinderen nemen ons mee in hun wereld van spel en fantasie iets buiten hun dorp in het woud. Hoewel er geen oorlog meer is, imiteren de kinderen op een levendige wijze de traditionele oorlogsrituelen van de volwassen mannen.

The Panará children present their universe during a day of games in the village. The wartime is over, but is still present in the children’s imagination.

Lá no Fim do Mundo (Mate com Angu)
Documentaire - 18’
Igor Barradas / 2007 / Duque de Caxias
trincaster@gmail.com / matecomangu@matecomangu.com.br

La No Fim do MundoDuque de Caxias wordt in Rio de Janeiro door de meeste mensen als “Het Einde van de Wereld” gezien omdat het erg ver uit het centrum van de stad is verwijderd. Met deze film maakt het publiek een reis door deze buitenwijk en leert de inwoners en hun dromen kennen.

Duque de Caxias is considered by many people in Rio de Janeiro as the “End of The World”, because of the far distance to the centre of the city. Meet its inhabitants.

Câmera Viajante (BBS)
Documentaire - 20’
Joe Pimentel / 2008 / São João de Mereti
joefcp@hotmail.com

Camera ViajanteAmateur-fotografen reizen door het Noordoosten van Brazilië om traditionele “geschilderde portretten” te fotograferen. Ze bezoeken verschillende festivals en andere plekken in de binnenlanden van Noordoost Brazilië om beelden vast te leggen. Deze documentaire laat de visie, werkwijze en foto’s van de fotografen zien.

This documentary shows amateur photographers who travel through parts of Brazil to shoot footage of festivals and places in the inlands of the Northeast.

Diga Alô!
Fictie - 14’
Paulo Tiago dos Santos / 2008 / Vitória da Conquista
paulotigo@hotmail.com

Diga AloIn een klein plattelands dorpje in Bahia wordt een telefooncel geplaatst. Dit verandert het leven van de inwoners, voornamelijk Carlinhos, drastisch. Hij wordt de “officiële” operator van de nieuwe telefoon en fungeert als een brug tussen de gebruikers en de buitenwereld.

A public telephone is installed in a small country town that changes the life of its inhabitants, mainly Carlinhos'. He becomes the "oficial" operator, working as the bridge between the users and the outside world.