Camera Mundo - Independent Film Festival - Edition Brasil

Press

CAMERA MUNDO – A World of Stories, Dreams and Views

26, 27 & 28 juni 2009 Lantaren/Venster Rotterdam

Na een succesvolle eerste editie, vindt van 26 t/m 28 Juni de 2e editie van het onafhankelijke film festival Camera Mundo plaats. Het festival wijdt zich volledig aan de Braziliaanse onafhankelijke film. Camera Mundo, georganiseerd door stichting Caramundo, is ontstaan vanuit de wens een internationaal podium voor jonge, getalenteerde onafhankelijke Braziliaanse filmmakers te creëren en hen net dat duwtje in de rug te geven om door te kunnen groeien als professioneel filmmaker.

Camera Mundo laat een verzameling van ruim 100 Braziliaanse films zien, waaronder fictie, documentaires en animaties uit de grote steden, de droge binnenlanden en het Amazonegebied.

Een unieke blik op het dagelijks leven...
Camera Mundo schenkt bijzondere aandacht aan films die gemaakt zijn door jonge regisseurs die opgegroeid zijn in moeilijke omstandigheden en in sociale projecten hebben leren filmen. De werken die in deze projecten worden gemaakt zijn vaak van bijzondere kwaliteit en bieden een unieke blik op het dagelijks leven in een wereld die normaliter nauwelijks toegankelijk is voor buitenstaanders.

Grote contrasten...
Het mooie van Camera Mundo is dat we uit alle lagen van de bevolking en alle regio’s van Brazilië films vertonen die een breed beeld schetsen van de Braziliaanse maatschappij zoals die werkelijk is. Op deze manier wordt voor het publiek duidelijk dat Brazilië een modern land is dat snelle economische groei doormaakt en dat mee doet in de wereld economie. Tegelijkertijd is het een land met enorme sociale en economische contrasten die in het dagelijks leven regelmatig botsen.